Dg

Dagens Grønland


Velkommen til Dagens Grønland. Her finder du gratis undervisningsforløb målrettet alle klassetrin i den danske grundskole.

Hvert forløb består af en lektionsplan og en grundig lærervejledning samt en række materialer som kan printes ud til eleverne. Alle forløb er tværfaglige med beskrivelser af læringsmål for de enkelte fag.

Her på siden finder du også et bibliotek med 130 baggrundsartikler om Grønland, skrevet af førende fagfolk fra institutioner og virksomheder i Grønland og Danmark, samt en udtaleordbog hvor du kan høre hvordan de grønlandske ord som forekommer i materialet, udtales.

Forløbene kan suppleres med besøg i Det Grønlandske Hus i København.

Materialet er skabt af  Det Grønlandske Hus i København og Martine Lind Krebs med støtte fra Undervisningsministeriets rigsfællesskabspulje.

Vi takker Københavns Professionshøjskoles læreruddannelse, Skolen på Duevej og Bavnehøj Skole for samarbejde og kvalitetssikring af materialet. Desuden takker vi Københavns Stadsarkiv for inspiration samt Statens Naturhistoriske Museum, Visit Greenland, Glaciem House, Milik Publishing og Arktisk Institut for brug af materialer. Sidst men ikke mindst et stort tak til Laila Vetterlain, Konrad Nuka Godtfredsen, Niels Lind Pedersen og vores kollegaer i Det Grønlandske Hus i København for uundværlige bidrag til projektet.

God fornøjelse!