Gratis undervisningsmateriale

- til grundskolen og gymnasierne

Dagens Grønland er gratis undervisningsforløb målrettet alle klassetrin i den danske grundskole.

Hvert forløb består af en lektionsplan og en grundig lærervejledning samt en række materialer som kan printes ud til eleverne. Alle forløb er tværfaglige med beskrivelser af læringsmål for de enkelte fag.

På siden finder du også et bibliotek med 130 baggrundsartikler om Grønland, skrevet af førende fagfolk fra institutioner og virksomheder i Grønland og Danmark, samt en udtaleordbog hvor du kan høre hvordan de grønlandske ord som forekommer i materialet, udtales.

Materialet er skabt af  Det Grønlandske Hus i København og Martine Lind Krebs med støtte fra Undervisningsministeriets rigsfællesskabspulje.

Levende Grønland er et filmbaseret undervisningsmateriale målrettet de gymnasiale uddannelser. Det er baseret på dokumentarfilmene Sumé - Lyden af en revolution (2014), Lykkelænder (2018) og Håbets Ø (2019) og indeholder arbejdsopgaver til fagene dansk, mediefag, samfundsfag og historie.

Sitet er baseret på et grundigt nyt tekstmateriale og opgaver, udviklet i tæt samspil med gymnasiefaglærere. Tekstmaterialet udspiller sig i en dynamisk balance med nøje udvalgte klip fra de tre film, ligesom sitet indeholder referencer til andre værker og interviews med de instruktører, som står bag filmene.

Levende Grønland er skabt i et samarbejde mellem Bullitt Film, Ánorâk Film, Det Grønlandske Hus i København og tekstforfatter Martine Lind Krebs.

Spørgsmål til skoletjenesten

Har du spørgsmål til skoletjenesten, ang. besøg, online materialer eller andet skriv til hge@sumut.dk og vi vender snarest tilbage.