Er du førsteårsstuderende fra Grønland og skal søge kollegiebolig i København?

Vi ved at det kan være vanskeligt at søge sin første kollegiebolig igennem de forskellige officielle kollegieplatforme. Derfor vil vi gerne hjælpe de førsteårsstuderende med netop dette.

Det er muligt at søge kollegiebolig 6 mdr. før studiestart.

Har du brug for hjælp?

Kontakt os: kollegie@sumut.dk eller ring: +45 33 38 15 80

 

Kollegieplads

Som studerende er der ikke sikret en kollegieplads ved optagelse på uddannelse. Derfor skal den studerende, så tidligt som muligt, begynde at søge kollegieværelse eller bolig. Det er dit eget ansvar at finde en passende bolig i din kommende uddannelsesby.

Det er derfor vigtigt, at man i så god tid som muligt begynder boligjagten. Det er nemlig ikke nemt at finde bolig i uddannelsesbyerne i Danmark, specielt ikke i København.

Vær opmærksom på at hvis den studerende søger optagelse på uddannelse i flere forskellige byer, er det en god idé også at søge bolig i alle disse byer. Hvis den studerende får tilbudt bolig i flere forskellige byer, er det vigtigt, at den studerende framelder sig de eller den bolig som de ikke får brug for.


For studerende i København eller omegn, vil vi anbefale:

www.kollegierneskontor.dk samt www.s.dk.

Hvem kan søge om at bo på kollegie? Find svaret her (kbh-kollegier.dk)

Akutbolig.dk: Boligportal for Ledige Lejeboliger

Boligportal med 8000+ ledige lejeboliger - find din nye lejebolig her! (findboliger.dk)

Go'Bolig - Lejeboliger i København, Aarhus og Aalborg (gobolig.dk)

Det er vigtigt at understrege at boligsøgning og betaling er eget ansvar. Derfor kan uddannelsesvejlederne i Det Grønlandske Hus i København stadig kontaktes med konkrete spørgsmål omkring boligsøgning.