Udstilling Billede Ivinguak Anina

Udstilling med Anina Hansen & Ivínguak Stork Høegh
af Anina Hansen & Ivínguak Stork Høegh

12 oktober 2016 - 26 august 2016


Følelserne for hjemlandet er i centrum i malerierne og fotocollagerne i denne dobbeltudstilling, som Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus har fornøjelsen af at invitere til fernisering til.

DET GYLDNE SAVN
Anina Hansen skriver digte og maler dragende og stemningsladede malerier ud fra sine personlige følelser for sit hjemland. Hun er født og opvokset i Grønland, men har de seneste mange år boet i København.
”Når jeg maler, går jeg i dybden, for at søge ind til en mystisk del af min sjæl. For at bearbejde noget, der gør ondt, og savnet til den storslåede unikke og vilde natur oppe i Grønland.”
Anina Hansen, 2016.

MIT HJEM - MIT SAMFUND
Ivínguak` Stork Høegh arbejder primært med digitale fotocollager. Værkerne består af manipulerede, tegnede og sammensatte fotografiske billedfragmenter, og flere af collagerne indeholder samfundskritiske undertoner. Udstillingen i Det Grønlandske Hus viser et uddrag af værkerne fra kunstneres første soloudstilling, Mit hjem – mit samfund, hvor hun reflekterer over sin hverdag i Nuuk, hvor hun bor, og det grønlandske samfund generelt.

Kunstnerne er til stede ved ferniseringen. Udstillingen varer til og med lørdag den 26. november 2016.