Udstilling Billede Ninasikkersoqkristoffersen

Sikkernerup Nalaa - Blomstringstid - In Bloom
af Nina Sikkersoq Kristoffersen

3 juni 2022 - 7 oktober 2022


Nina Sikkersoq Kristoffersen er født og opvokset i Nuuk og har siden 2014 boet i København. I 2018 blev hun færdiguddannet fra Fatamorgana Danmarks Fotografiske Billedkunstskole, hvor hun påbegyndte sit projekt med at blande fotos fra Grønland og Danmark for at prøve at sætte billeder på følelsen af at blomstre og samtidigt være splittet i sin identitet.

Dette fotoprojekt har nu udmøntet sig i Ninas første solo-udstilling ”Sikkernerup Nalaa - Blomstringstid - In Bloom”.

Ninas fotos skildrer både hendes egen udvikling som ung kvinde, men tager samtidigt et mere kritisk blik på det historiske skæbnefællesskab Grønland og Danmark imellem.

Til denne udstilling er Nina gået i samarbejde med en anden nuummioq nemlig sanger og sangskriver Ida Kleist, også kendt som Zika. Hun har skrevet digte til Ninas fotografier.

Idas digte opstår i det moment hun lægger øje på et af billederne fra Ninas udstilling. Ida forklarer at hendes digte opstår som en umiddelbar reaktion og refleksion på det hun ser.

I udstillingen kan du opleve 19 af Ninas værker med udvalgte digte af Zika, der både på det personlige og generelle plan fortæller en historie om at være ung grønlænder i dag.

Udstillingen pryder vores café og udstillingslokale til og med den 7. oktober.