Udstilling Billede Ivanburkal

REFLEKSIONER [Nuuk – Sorø]”
af Ivan Burkal

12 august 2016 - 5 oktober 2016


Det er med glæde, at Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København inviterer til fernisering på udstillingen ”REFLEKSIONER [Nuuk – Sorø]” med helt nye værker af billedkunstner Ivan Burkal.

Ivan Burkal (f. 1955) er opvokset i Danmark og Sverige. Siden 1983 har han været bosat i Grønland – først i Narsarsuaq og siden 1989 i Nuuk. Han er uddannet lærer og autodidakt kunstner.

I de seneste år har Ivan Burkal arbejdet med en række temaer med titlerne refleksion, spejling og senest tøbrud. En række af disse værker indgår i en udstilling i Grønlandsbanken i Nuuk netop nu. Værkerne på udstillingen i Det Grønlandske Hus er alle blevet til i forlængelse af den nævnte udstilling og med udgangspunkt i egne fotos af "natur" omkring Nuuk og Sorø.

"Under arbejdet med udstillingen i Grønlandsbanken blev jeg optaget af de ligheder, der umiddelbart kan iagttages mellem de to ellers vidt forskellige steder. Da iskappen, der for tusindvis af år siden lå over Nordkalotten, trak sig tilbage efterlod den et landskab, som man kan se både i Nuuk og omkring Sorø. I Nuuk ligger der mange sten tilbage fra den tid som en ”aflejring” af en tidligere tid. Sorø Sø og aflejringerne omkring er på samme måde formet af isen, men landskabet ”ånder” på en anden måde på grund af årets og årenes gang."
Ivan Burkal, 2016.

Kunstneren er til stede ved ferniseringen. Udstillingen varer til og med onsdag den 5. oktober 2016.