Udstilling Billede Carstenegevang

PINIARNEQ - MENNESKE OG NATUR
af Carsten Egevang

2 oktober 2019 - 29 november 2019


Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere til åbningen af Carsten Egevangs fotoudstilling ”PINIARNEQ – MENNESKE OG NATUR”, som har fangst og fiskeri i Grønland som omdrejningspunkt.

PINIARNEQ vil mere end blot vise Grønlands smukke landskab og unikke dyr. Gennem Carsten Egevangs nærværende og rå fotografiske stil skildres befolkningens tilknytning til - og afhængighed af - den omgivende natur og dets dyreliv.

Gennem 20 spektakulære sort-hvide fotos portrætteres den grønlandske fangsttradition, og publikum får indblik i en verden som kun få personer har mulighed for selv at opleve. Det traditionelle fangererhverv er presset af restriktioner, kvoter og klimatiske ændringer og gennemgår i disse år hastige ændringer.

Med udstillingen skabes en visuel fortælling, hvor Grønlands dyr og mennesker indgår i kontekst med det omgivende arktiske miljø og hvor fangst er en integreret del af opfattelsen af naturen. PINIARNEQ er ikke kun en romantisk lovsang til fangererhvervet i Grønland, men en nøgtern, usentimental skildring af det unikke forhold mellem menneske og fangstdyr, samt fangstens kulturelle betydning.

Carsten Egevang holder en åbningstale til ferniseringen.