Udstilling Billede Lisbethkarlinepoulsen Niviaqkorneliussen

ORDET-(ASSILIAQ) + VARM IS
af Lisbeth Karline Poulsen, Niviaq Korneliussen & Anne Mette Ehlers

30 november 2016 - 27 januar 2017


Kalaallit Illutaat – Det Grønlandske Hus inviterer til fernisering på to spændende udstillinger, der på hver deres måde indbyder til eftertanke.

ORDET-(ASSILIAQ)
Kunstneren Lisbeth Karline Poulsen og forfatteren Niviaq Korneliussen gik i 2015 sammen for at lave et fælles projekt med afsæt i sprogdebatten i Grønland. Duoen satte sig for at undersøge både de positive og de negative holdninger og følelser, der knytter sig til debatten, ved at inddrage mange forskellige personer og de sociale medier. Det mundede ud i udstillingen Ordet-(Assiliaq), hvor bogen og det skrevne medie findes
blandet ind i installationer, fotografier, digte og videokunst.

VARM IS
Journalist og fotograf Anne Mette Ehlers står bag fotoudstillingen Varm is, der tager beskueren med på en rejse til den efterhånden verdensberømte Ilulissat Isfjord. Billederne af isfjordens blåhvide verden af eventyrlige former og mønstre manifesterer naturens råstyrke, men vækker eftertanke om dens sårbarhed og menneskers ansvar. Fotoudstillingen kan ses som fotografens anderledes forsøg på at vække den enkeltes engagement i forhold til klimaforandringer og som et forsvar for naturen.