Udstilling Billede Kristinemarkussen

Marraq, ameq qalipaatillu | Ler, læder og lærred
af Kristine Markussen & Thue Christiansen

14 september 2010 - 29 oktober 2010


Kristine Markussen
Kristine Markussen er født i Narsaq i 1959 og uddannet keramiker i 1981 i Danmark.

Kristine Markussen åbnede sit første værksted i Gendalen i Sverige i 1982. Siden har hun haft værksteder i Narsarsuaq, Narsaq og Kangilinnguit.

I dag bor hun i Jylland og har værksted i Sebbersund ved Nibe. Således er hun i gang med sit 5. værksted siden hun for knap 30 år siden åbnede sit første i Gendalen, Sverige. Ikke fordi hun har haft
vanskeligheder med at køre sit værksted, men af den simple grund at hun har flyttet rundt siden da.

Allerede i slutningen af 1970’erne var Kristine Markussen klar over, at hun en dag måtte blive selvstændig erhvervsdrivende. Der fandtes nemlig ingen keramikværksteder i Grønland, da hun besluttede at tage keramikerlinien under sin EFG-uddannelse i Danmark. Derfor valgte hun at flytte til Sverige i 1981 efter endt uddannelse for at få mere erfaring med faget.

"Jeg var så heldig at kunne leje et gammelt stort hus til næsten ingen penge sammen med en kæreste. Så det var meget nemt at blive selvstændig. Der boede vi og arbejdede i dejlige omgivelser, der kan minde lidt om en scene fra ”Emil fra Lønneberg”. Det var en dejlig tid, jeg havde nok at lave og var der også i seks år indtil hjemlængslen til Grønland blev så stor, og flyttede til Qaqortoq i 1987", siger Kristine Markussen til magasinet ”Arnanut”.