Udstilling Billede Larsmøller

Malerier: Lars Møller og Anne-Lise Løvstrøm
af Lars Møller & Anne-Lise Løvstrøm

15 september 2011 - 28 oktober 2011


Om Lars Møllers malerier
”Grønlandsk kunst, hvad er det? Er det tupilakker og nationalromantiske billeder? Jeg vil som grønlandskfødt nutids billedkunstner gerne være med til at vise, at en grønlænder sagtens kan male abstrakt kunst og bidrage til et mere nuanceret billede af nutidens grønlændere. Jeg henter min inspiration fra mine barndoms erindringer, mønstre såvel som farver.”
Således præsenterer Lars Møller sig.

Lars Møller er uddannet lærer i billedkunst fra Seminarium for Håndværk og Design i Aalborg.
Andre skoler: Nordgrønlands Gymnasiale kursus, Kunsthøjskolen Thorstedlund, Skolen for Billedkunst, København, Billedskolen i København.


Om Anne-Lise Løvstrøms malerier
Anne-Lise Løvstrøm er født i Uummannaq i 1960. Hun er autodidakt og har læst sig til de fleste malerfærdigheder. Til dagligt underviser hun i billedkunst på en folkeskole i Nuuk. Løvstrøm maler hovedsagelig erindringsbilleder af naturen og de indtryk, hun gør sig, når hun går ture. Hendes malerier forestiller ikke specifikke afbildninger af bestemte steder, men udgør et potpourri af hendes samlede indtryk - dvs. en form for komprimerede naturforestillinger tilført hendes egen begrebsliggørelse.

For Løvstrøm er det vigtigt at udfordre sig selv teknisk som farvemæssigt, og hun forsøger kontinuerligt at finde frem til nye, interessante farvekombinationer i bybilledet og i særdeleshed i de små miniaturelandskaber, hun opdager på sin vej i naturen.

Løvstrøm eksperimenterer med forskellige kunstneriske medier, men vender oftest tilbage til maleriet. Hun har tidligere arbejdet med linoleumstryk, akvarel og akvarelcollager, men anvender fortrinsvis akryl i dag. Der males hovedsagelig fra januar til maj, når lyset er tilstede, hvorefter sommeren bruges til at samle indtryk til næste sæsons malerier.

Udstillingen har åbent for alle i perioden fredag den 16. september til og med fredag den 28. oktober 2011.