Udstilling Billede Susannejensen Augustamjerimiassen

Malerier af Augusta M. Jerimiassen & Susanne Jensen
af Augusta M. Jerimiassen & Susanne Jensen

6 september 2012 - 26 oktober 2012


Om kunstnerne
Augusta M. Jerimiassen (f. 1963) er fra en lille nedlagt bygd Saqqamiut ved Qassimiut vest for Qaqortoq. Hun bor i dag i Nuuk og tog bachelor i Kultur og Samfundshistorie i 2007 i Ilisimatusarfik – Grønlands Universitet.

Hun har udstillet hvert år i Nuuk siden hun begyndte at male i 1996. Hendes motiver er meget inspireret af naturen og alle de farver, som omgiver hende. 

Augusta har sammen med sin datter, der er mediegrafiker åbnet Galleri Filippa,
som hun på lang sigt håber at leve af.

Se mere på: https://www.facebook.com/GalleryFilippa

Susanne Jensen (f. 1958) er delvist opvokset i Danmark, Sisimiut og Nuuk med base og rødder godt fæstnet i Nuuk. Hun er uddannet pædagog men havde altid forestillet sig at skulle være håndværker.  Hun er autodidakt billedkunstner, og som pædagog har hun taget en kunstterapeutisk uddannelse, som hun bruger på et kunstterapeutisk værksted for børn og unge i Nuuk.

Udstillingen, som vises i Det Grønlandske Hus er baseret på hendes private fotos af oldeforældre, forældre, søster, børn og hende selv, som hun kalder MIT GRØNLAND. 

Hun arbejder helst med collage og opbygningen af billederne ved at bruge forskellige strukturmaterialer som spartelmasse, sand, aviser, fotos m.m. Hun bygger således sine billeder op fra bunden uden på forhånd vide, hvad historien er.

Se mere på Susanne Jensens hjemmeside: www.iluliaq.gl