Landic Project Udstilling Det Groenlandske Hus 2021

Landic Project
af en ukendt kunstner

15 oktober 2021 - 28 januar 2022 kl. 16.00


Siden 2015 har en ukendt kunstner hængt grønlandsmosaikker op i København.

En af de første mosaikker blev placeret på Det Grønlandske Hus, og siden har husets kulturmedarbejderne nøje fulgt med i takt med, at flere og flere mosaikker dukkede op – først i København, og sidenhen også i Odense og i Grønland. De gav historierne om mosaikkerne navnet ”Mosaikmysteriet”.

Udstillingen her er blevet til i samarbejde mellem Det Grønlandske Hus og den anonyme streetkunstner Landc Project.

I september 2015 hang der pludselig en lille mosaik, der forestiller Grønland, på væggen ved siden af porten ind til Det Grønlandske Hus. Vi blev selvfølgelig glade for at få et smukt lille kunstværk, selv om vi godt nok undrede os lidt over, hvem der havde hængt det op. Men det var først mere end et år senere, det gik op for os, at mosaikken ikke var den eneste, men at der var adskillige små grønlandsmosaikker hængt op over hele København, forklarer journalist Martine Lind Krebs.

Udstillingen er opdelt i to, hvor du i stueetagen bliver præsenteret for 10 af Landic Projects mosaikker i bybilledet og en formidlingsdel på 1. sal, hvor du kan blive klogere på Landic Projects historie og hans samarbejde med Det Grønlandske Hus.

Se vores film fra Kulturnatten her (filmet af fotograf Mikael Lindskov Hansen)

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10-16 til og med fredag den 28. januar 2022.