Udstilling Billede Ina Nuka

HORISONT
af Ina Rosing & Nuka K. Godtfredsen

9 december 2015 - 12 februar 2016


HORISONT suliannut qitiulluinnarpoq, tassani perspektivit assigiingitsut pinngorartissinnaasarpakka HORISONT (killingusaaq) ikiortigalugu.

HORISONT oqaluttuariniakkama isikkivissaa nalunaarsortarpaa, taamaasilluni atuartussap suna, sumilu, susoqarnera HORISONTIP misigissusilertarlugu; ajunngitsumut, ajortumulluuniit tunngafeqassappat.

 

Horisonten er et centralt element i mit arbejde. Det er mit udgangspunkt for at skabe forskellige perspektiver og synsvinkler. Horisonten danner rammen for min fortælling så læseren kan orientere sig om hvor handlingen finder sted, hvem den drejer sig om – og hvilke følelser, der er i spil. Horisonten er med til at skabe og forstærke stemninger – både den glade og den dystre.

Det er med stor glæde at Kalaallit Illuutaat - Det Grønlandske Hus kan præsentere Ina Rosing og Nuka K. Godtfredsen i fællesudstillingen ”HORISONT”.

Ina Rosings store abstrakte malerier og Nuka K. Godtfredsens kunstfærdige illustrationer er meget forskellige i udtrykket men fælles for dem begge er horisontens betydning for stemningen i deres værker. For Ina Rosing kan horisonten både være knyttet til følelser af frihed og af længsel. Nuka K. Godtfredsen derimod ser horisonten som et af de vigtigste redskaber til at skabe en fængslende fortælling i hans

Den 12. januar holder Nuka K. Godtfredsen foredrag om sin tegneproces og den 16. januar holder Ina og Nuka en maleworkshop for børn - begge arrangementer foregår i Det Grønlandske Hus København. Mere information om dette kommer på www.sumut.dk.