Udstilling Billede Hanslynge

Hans Lynge – sangen og fortællingerne
af Hans Lynge

10 april 2018 - 25 maj 2018


Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus har fornøjelsen af at invitere til åbningen af udstillingen ”Hans Lynge – sangen og fortællingerne”.

Hans Lynge (1906-1988) var en fremstående grønlandsk kulturpersonlighed, som efterlod sig betydelige spor både som forfatter, politiker og kunstner. Han var stærkt forankret i den grønlandske kulturarv og var dybt engageret i sin samtid.

Værkerne i udstillingen viser et uddrag af Hans Lynges mange illustrationer, blandt andet de originale akvareller og tegninger til novellesamlingen Grønlands Indre Liv samt tegningerne til romanen Den Usynliges Vilje – bøger, som Hans Lynge selv har skrevet.

Yderligere vises et fint udvalg af Hans Lynges oliemalerier, der i denne udstilling er tematiseret omkring den grønlandske sangglæde; såvel den kristne salmesang som trommesang, der trækker tråde langt tilbage før kristendommens indførelse.

Lars Kjærulf Møller, direktør for Bornholms Kunstmuseum samt kurator for Hans Lynge udstillingerne i 2010, holder åbningstalen. Ferniseringen er åben for alle, så tag gerne en ledsager med - vi glæder os til at se jer!