Udstilling Billede Karlpeterolsvigandersen

Erindringer fra Qeqertarsuaq og Diskobugten
af Karl-Peter Olsvig Andersen

23 november 2017 - 31 januar 2018


Karl-Peter Olsvig Andersen er født i Qeqertarsuaq i 1933 og er opvokset i en tid, hvor der stadig var sælfangst og jagt fra kajak. ”Mine farbrødre var dygtige fiskere og fangere”, fortæller han.

Malerierne i udstillingen Erindringer fra Qeqertarsuaq og Diskobugten er malet med stor kærlighed til hjemlandet og nogle motiver går særligt tit igen.

”Jeg er især glad for tejsten fordi den både er meget smuk og særdeles velsmagende. Desuden har den gennem den eskimoiske tradition nærmest en religiøs betydning. Man bandt vingerne på ryggen af Angakkoq (åndemaneren) således, at han kunne svæve i luften”.

Interessen for tegning og maleri har fulgt Karl-Peter Olsvig Andersen fra barnsben af. I 1961 begyndte han at beskæftige sig mere indgående med oliemaleri og har siden dengang løbende udstillet i Grønland, Danmark og andre lande.

I denne udstilling fyldes væggene dermed med fugle, natur og mennesker malet i Karl-Peter Olsvig Andersens særlige malestil, hvor klare farver og enkle motiver sender tankerne direkte til Grønland.