Billede Udstilling Mikelynge

contINUITion
af Mike Lynge

30 august 2004 - 1 oktober 2004


Mandag den 30. august 2004 kl. 15.00 åbner udstillingen, contINUITion, med værker af den unge grønlandske kunstner Mike Lynge på Det Grønlandske Hus i København.

Med sine mange forskellige teknikker, som være sig akryl, akvarel, koldnålsraderinger, kobber- og linoleumstryk, kollager samt tegninger prøver han at provokere det omkringliggende samfund, vel især det grønlandske, med kommentarer som incestproblemer og beslutningstagernes laden og gøren alt efter hvilken vej vinden blæser.

Således kan man købe det allermindste maleri på 10 x 10 cm med titlen "INZEST" for det nette sum af - hold fast - kr. 30.000.000. Dette er hans kommentar om det menneskelige konsekvenser, som ikke kan gøres op i penge, når en person bliver ramt af incest.

Eller bare for at nævne et andet værk - "Hjemmestyrets vejrudsigt" - som viser tre personer udenfor Grønlands Hjemmestyres centraladministrationsbygning i Nuuk, hvor vinden tager fat i deres hår, som om de er midt i en hvirvelvind.

Mike Lynge er født i 1976 og er opvokset i Qeqertarsuaq på Diskoøen. Han blev færdiguddannet på kunstskolen i Nuuk her i sommers. Denne udstilling er hans første separate. Han deltog i sommers som soldat og registreringskorporal for Grønlands Forsvar i kunsthappeningen "Melting Barricades" af Inuk Silis Høegh og Asmund Havsteen-Mikkelsen, som for tiden kan ses i Nordatlantens Brygge.

Udover kunstneriske interesser har han også været aktivt medlem i Inuit Youth International, som er en ungdomsafdeling for ICC, Inuit Circumpolar Conference. I den forbindelse har han været i New York som observatør for en konference for Permanent Forum, som er et forum for de oprindelige folk i FN's regi.