Udstilling Billede Mariakreutzmann

Bestarium Groenlandica
af Maria Bach Kreutzmann

11 april 2019 - 30 maj 2019


Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere til åbningen af udstillingen "Bestarium Groenlandica", hvor du på nært hold kan opleve væsener fra den grønlandske myteverden.

Som titlen antyder er denne udstilling ikke for sarte sjæle. Den udspringer fra/af den grønlandske mytologi der er befolket af en farverig skare af farlige, frække og fantastiske væsener. Udstillingen tager udgangspunkt i illustrationerne fra Maria Kreutzmanns bog ”Bestiarium Groenlandica” (2018), som er en alfabetisk oversigt og beskrivelse af 67 grønlandske mytevæsener, ånder og dyr.

Baggrunden for håndbogen har været et mangeårigt projekt, hvor at Maria satte sig for at indsamle viden om grønlandske mytevæsener, ånder, dyr og deres karakteristika. I samarbejde med et team af researchere gennemgik hun 15.000 siders kildemateriale om grønlandske myter og i samarbejde med syv andre nordiske kunstnere har hun skabt animationslignende illustrationer, hvoraf vi har udvalgt 35 til denne udstilling.

”At lave monstre og skabninger, og lege med deres historier, er frihed. Og at udforske monstrene fra vores egen kulturhistorie er at bringe dem til live igen, forhåbentlig lige så skræmmende som de var dengang - og stadig er!”

Kunstnerne bag de udstillede værker er som følger: Agust Kristinsson, Carina Lillegaard Løvgreen, Christian Fleischer Rex, Coco Apunnguaq Lynge, Jonatan Brüsch, Maja-Lisa Kehlet, Maria Bach Kreuztmann og Martin Brandt Hansen.

Artist talk ved Maria Kreutzmann, Carina Lillegaard & Jonatan Brüsch