Siulit Some3

Fernisering: Siulit / Ancestors af Shazia Khan

18 april 2024


kl 17:00 - 19:00
Løvstræde 6

Kalaallit Illuutaat / Det Grønlandske Hus har den store fornøjelse at kunne invitere indenfor til vores nye fotoudstilling "Siulit / Ancestors".

Shazia Khan er fotograf og arbejder med lydfortællinger og portrætter.

Hun er født og opvokset i Danmark med rødder i både den pakistanske og danske kultur.

Som barn havde jeg svært ved at finde min plads i begge kulturer, og ofte følte jeg mig splittet imellem det danske og pakistanske. Jeg havde brug for nogen, jeg kunne spejle mig i, en rollemodel. Som teenager begyndte jeg at fotografere, og det blev min vej til at finde mig selv i verden - Shazia Khan.

Udstillingen skildrer Shazias møde med en række mennesker i Danmark, som har rødder i Grønland.

I Danmark overser vi ofte, hvilken gave det er at have flere forskellige kulturer med sig. I medierne bliver det tit skildret som noget negativt, at man har rødder i andre lande. På trods af de stærke bånd mellem Grønland og Danmark, hører vi sjældent den positive historie om, hvordan så mange mennesker med grønlandsk baggrund lever her og beriger Danmark - forklarer Shazia.

Igennem fotoportrætter og podcasts fortæller de portrætterede deres egen personlige historie om, hvad det betyder for dem. Hvordan kommer det til udtryk i deres liv i Danmark? Det at have to eller flere kulturer giver en større fleksibilitet og styrke i livet.

Til ferniseringen holder Shazia en kort tale og Aviaja Lumholt åbner udstillingen med sang.

Alle er velkomne til åbningen, så tag gerne en ledsager med - Vi glæder os til at se jer!

Udstillingen er blevet realiseret med støtte fra Sportgoodsfonden.