Invi Some Jpeg

"Pinngortitarsuaq"
af Erika Nicolaisen og Lars-Pele Berthelsen

19 januar 2024 - 12 april 2024 kl. 10:00 - 16:00


Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København inviterer indenfor til den smukke og stemningsfyldte dobbeltudstilling PINNGORTITARSUAQ // DEN STORE NATUR af de to autodidaktiske kunstnere Erika Nicolaisen og Lars-Pele Berthelsen.

Begge kunstnere kredser om naturen i deres kunst og med hver deres unikke streg giver de os et sjældent indblik i deres Grønland.

I stueetagen udstiller den 86-årige Erika Nicolaisen sine malerier, der bærer titlen AASAQ UKIOQ ASANNINNERLU // SOMMER, VINTER OG KÆRLIGHED. Hun finder sin inspiration i den smukke østgrønlandske natur, hvor hun blandt andet er fascineret af de mange blomster i stærke farver, der findes i Grønlands natur om sommeren.

Min store interesse har altid været at male motiver fra naturen og de lokale blomster, der findes overalt i den nærliggende Blomsterdal, forklarer Erika Nicolaisen.

I vores udstillingslokale på 1. sal udstiller 74-årige Lars-Pele Berthelsen sine værker under titlen INUA. Lars-Pele er multikunstner, der både er musiker, forfatter og billedkunstner. Som billedkunstner har han brugt over 4 år på at male sin fødeby Qeqertarsuaq. På grund af hans sygdom ALS sklerose (muskelsvind) har han efter eget udsagn meget svært ved at holde på en pensel, men det holder ham ikke tilbage og kvaliteten i hans værker fejler bestemt ikke noget.

Når jeg maler, ønsker jeg at opnå, at I som står foran mine malerier føler den kærlighed, som landskabet prøver at fortælle jer om. Der er liv i naturen. Inua. Grønland gengælder min kærlighed til landet, fortæller Lars-Pele.

I kan opleve de to udstillinger i vores café i stueetagen og i udstillingslokalet på 1. sal til og med fredag den 12. april.