Kfac Web2 1

Fotoudstillingen "Kids Front and Center - Greenland is a Land of Artists"
af koreograferne og danserne Ann Crosset og Ruth Montgomery-Andersen

10 august 2023 - 5 oktober 2023 kl. 16.00


Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere indenfor til fotoudstillingen ”Kids Front and Center - Greenland is a Land of Artists”.

Qiajuk Studios & Productions søsatte i samarbejde med koreograferne og danserne Ann Crosset og Ruth Montgomery-Andersen et projekt, velvilligt bakket op af en række fonde, hvor de grønlandske unge er i centrum for formidlingen af deres egen fortælling, udtrykt gennem dans.

Projektet skal støtte Grønlands næste generation af dansere og give dem inspiration til at sætte deres personlige aftryk på dansen i og udenfor Grønland. Forestillingen, som hedder QAARUSUK (Hulen) udspringer af grønlandsk fortælletradition og tager udgangspunkt i de unges eget perspektiv på verdenen.

Forestillingen er blevet vist for en række skoleklasser i Nuuk og danseholdet har lavet improvisations pop-up forestillinger på Utoqqaat Illuaat, alderdomshjemmet i Nuuk og i Grønlands Kulturcenter Katuaq. Senere på sæsonen skal danseforestillingen videre til skoler i Kulusuk og Tasiilaq.

De to unge dansere 18-årige Qivioq Bähr Jensen og 17-årige Ivi Luna Olsen har bogstavelig talt været ’front and center’ i og med de har skabt, castet, koreograferet, ledet zoom møder og instrueret prøver og danset med et hold dansere fra Qiajuk Studios Alberte Brandt (14 år), Ella Faber (14 år), Maria Køhler (15 år) og Sarah Inaluk Poulsen (13 år).

Udstillingen KIDS FRONT AND CENTER – GREENLAND IS A LAND OF ARTISTS består af to dele. Den ene er en blanding af holdets optagelser – en form for dagbogs collage over forløbet. Fotos og video er optaget med mobiltelefoner. Her er ingen selvstændige krediteringer – det er et holdarbejde. Den anden del består af fotografen Angu Motzfeldts sort/hvide fotografier, der illustrerer forløbet og de opførte forestillinger.