Udstilling MGO Til Sumut2 (1)

Et grønlandsk/dansk møde
af Malene Guldager & Conni Bønløkke

23 oktober 2023 - 5 januar 2024 kl. 16.00


Kalaallit Illuutaat / Det Grønlandske Hus har den store fornøjelse at kunne invitere indenfor til vores aktuelle dobbeltudstilling "Et grønlandsk / dansk møde". De to kunstnere Conni Bønløkke og Malene Guldager er født 3.057 km fra hinanden. Skæbnen ville, at de skulle mødes og lære hinanden at kende under det 4-årige studie på Århus Kunstakademi, hvor de begge studerede på malerilinjen.

Deres opvækst har været vidt forskellig, men begge har de haft det flyvske og kreative i krop og sind.

Conni skriver om sine værker

Tunu
Da jeg i 2016 fik mulighed for at komme til Nordøstgrønland, nærmere betegnet Scoresbysund, var der ikke meget betænkningstid. Kuffert, malegrej, lærreder samt diverse blev hurtigt pakket. Det blev mine største oplevelser på godt og ondt og disse sidder stadig i mit hjerte. Mit udtryk er ekspressivt, hvad enten det er portræt eller landskab - Vigtigheden er, at man skal kunne mærke mine oplevelser!

Billedtekst:
Min datter var flere gange på besøg. Vi var ofte ude sammen både på hundeslæde og ude på fjorden. Smukt med smukt på. Erindringerne som hende og jeg har sammen, er som en unik perle og vi glemmer det aldrig.

Vent ikke på det perfekte øjeblik - men tag øjeblikket og gør det perfekt.

Malene skriver om sine værker

Alt har inua*
Min udstilling består af 2 dele; portrætserien ”Lost in the girl” som består af portrætter af 4 kvinder, som har fortalt mig deres historie. Men jeg har også fabuleret lidt på den vandrehistorie der går på at der lever en stamme et ukendt sted i Nordøstgrønland. Hvordan mon der ser ud hos dem? Er verden den samme, eller mon det hele er vinklet en anelse anderledes? Og hvordan ser deres isbjørne mon ud? Og så er der hyldesten til Carl Barks.

*Inua betyder ”ejer”, ”beboer”, ”sjæl”

I vores café Ajamut i stueetagen kan du gå på opdagelse i blandt 13 af Malene Guldagers kraftfulde og stemningsfyldte værker. Mens den anden del af udstillingen findes i udstillingslokalet på 1. sal, hvor Conni Bønløkkes 14 værker skaber en helt særlig stemning og atmosfære fra det øjeblik man træder ind.

Udstillingen kan ses frem til fredag den 5. januar 2024.